TOKAT HAVA DURUMU22°C Parçalı Bulutlu

EMİRSEYİT BELEDİYESİ

4. Geleneksel Bağ Festivali

Emirseyit Bağ Yaprağı Festivali Coşkuyla Kutlandı
4.Geleneksel Emirseyit Belediyesi Bağ Yaprağı Kültür ve Dayanışma Festivali Pazar günü İkipınar yaylasında yapıldı.
İkipınar yaylasında yapılan 4.Geleneksel Emirseyit Belediyesi Bağ Yaprağı Kültür ve Dayanışma Festivaline İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE,Tarım İl Müdürü Orhan ŞAHİN, Tarım İl Müdür Yardımcısı,İl Müftüsü Ahmet ERDEM,İl Müftü Yardımcısı Mustafa Özdemir, Gümenek Sulama Birliği Başkanı Ekrem ŞİMŞEK, Serbest Güreş Milli Takımlar Asbaşkanı Serdar CİNKILIÇ, Köy Muhtarları ve birçok davetli katıldı .
Güreş müsabakaları ile başlayan festival en iyi bağ yaprağı ve yaprak sarma yarışmalarıyla devam etti. Yüzlerce insanın katıldığı festivalde sanatçı Nahide SOYGUN,Fatih EMİRHAN ve Sonay ŞİMŞEK’in şarkı ve türküleriyle eğlenceli birgün geçirdi. Emirseyit Belediye Başkanı Ertuğrul AĞIL 4’üncüsünü düzenledikleri bağ yaprağı festivaline her yıl geniş bir katılım olduğunu belirterek festivali heryıl düzenli olarak yapmaya devam edeceklerini söyledi. Emirseyit Bağ yaprağını tescilli bir yaprak olduğunu belirten Başkan Ağıl “Bağ yaprağımız Türkiye’de birçok ilde tanınmaktadır. Hatta yurtdışında dahi alıcıları mevcuttur. Bizde elimizden geldiği kadar festivallerle, reklamlarla bağ yaprağımızı tanıtmaya devam ediyoruz.” dedi.
Festivalde yaprak sarma yarışmasında Bilgen Şirin birinci olurken , Kadriye Taşel ikinci, Merve Tosun’da üçüncü oldu. Güreş müsabakalarında sekiz güreşçinin güreştiği Baş güreşinde Sadık yılmaz birinci oldu. Başaltında Samet Özaslan, Büyük Ortada Cihat Dağ, Küçük Ortada Nurullah Dağ, Tozkoparan’da Ertuğrul Hardal, Deste’de Salih Yılmaz, Teşvik’te Ertuğrul Hardal , Minik2’de Sefa Yıldırım, Minik1’de Oğuz Kıcık, Sembol’de Sadık Yılmaz birinci oldu.

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.