TOKAT HAVA DURUMU22°C Parçalı Bulutlu

EMİRSEYİT BELEDİYESİ

26 Yaşında Yeniden Doğdu

- +

Tokat’ın Emirseyit Belediye Başkanı Ertuğrul Ağıl beldesine bağlı bozatalan mahallesinde yaşayan engelli bir gence tamamen belediye imkanlarıyla sağlanan akülü sandalyeyi hediye etti.

Duygusal anların yaşandığı Hasan Türk adlı gencin ve ailesinin bir anda gördüğü hediye karşısında hayretlere düştü.
Emirseyit Belediye Başkanı Ertuğrul Ağıl hiçbir kurumdan yardım almadan bu sandalyenin engelli gencimize alındığına değinen Ağıl, ” Hasan doğuştan itibaren engelli bir kardeşimiz. Sürekli evde yaşıyordu dışarı çıkıp girmesi sıkıntı oluyordu. Bu çocuğumuzu engelsiz yaşam hayatına kavuşturma yolunda belediyemiz tarafından akülü araba hediye ettik. İnşallah bundan sonraki hayatı normal insanlar gibi dışarıda gezmesinde arkadaşları ile görüşmesinde bir sıkıntı olmayacak. Bundan sonraki hayatı daha renkli daha neşeli geçecek inşallah. Belediyemizde Hasan kardeşimiz gibi 4-5 engelli kardeşimiz daha var. İmkanımız olduğu sürece biz diğer kardeşlerimize çocuklarımıza engelsiz bir yaşam nasıl olur bunu kazandıracağız. Sosyal İl Müdürlüğüne bir proje hazırladık. İnşallah ” Engelsiz Yaşam Parkı” adlı projemizde faaliyete geçerse bu kardeşlerimize daha çok imkan sağlayacağız.

Başkanın hediyesi karşısında çok mutlu olan ailenin annesi ve Hasan’ın bakımı ile ilgilenen en çok yükün bindiği anne; ” Belediye başkanımızdan ve çalışanlarından Allah razı olsun. Benim iki çocuğumda sakata birisi içeride yatalak bu hediye ile çocuklarımın bakımı çok kolay olacak, yüküm hafifleyecek tekrar Allah razı olsun” dedi.

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.